2016.12.13.
Egy igazi gasztro különlegesség, fogadjátok szeretettel ezt a receptet, hamarosan a saját receptemmel is jelentkezem! :)
Részletekért kattintsatok a tovább gombra! :)
1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
A bort a citromok kicsavart levével és a cukorral, lassú tűzön elkezdjük főzni. Amikor elkezd melegedni, de még nem forr, hozzáadjuk a fűszereket és folyamatos kevergetés mellett a lekvárzselésítőt is. Forrástól számítva még 10 percig rotyogtatjuk, de vigyázzunk, mert könnyen kifut. Szedjük ki belőle a szegfűszeget, majd töltsük befőttesüvegekbe, celofánnal és a befőttesüveg tetejével zárjuk le, és 10 percre állítsuk fejre, hogy a keletkező vákuum tartósítsa a lekvárunkat. Ahogy kihűl, elkezd dermedni, de fontos, hogy ezután hideg helyen tároljuk, hogy szépen bezselésedjen. Kenhetjük pirítósra, hús mellé, süteménybe tehetjük, vagy csak mártogassunk bele sajtot.
(Forrás: http://sulvefove.nlcafe.hu/recept/Borlekvar-hazilag-ahogy-az-Izek-Blogja-kesziti)