Nutellás mézeskalácslikőr :)

2016.12.13.

Nutellás mézeskalácslikőr :)

Csak az előnyöket tudnám sorolni, amikor most így megpróbállak rábeszélni titeket, hogy készítsetek el, ha még nem találkoztatok volna vele - pofonegyszerű, nagyon gyorsan megvan, hihetetlenül finom, és minden szempontból toplistás a gasztroajándékok között.
A receptért kattintsatok a tovább gombra! :)


Hozzávalók:

30 dkg Nutella
4 dl kávétejszín (folyékony, tartós - pl. az üveges Maresi)
1,5 dl vodka
2 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék

Elkészítés:

A Nutellát gőz fölött megolvasztjuk, míg teljesen folyékony nem lesz. Levesszük a tűzről, beleszórjuk a fűszert, hozzákeverjük a tejszínt és a vodkát, majd egy habverővel alaposan kikeverjük.
Ennyi is is az egész - ha még simább állagot szeretnétek, egy szűrőn átfolyathatjátok a likőrt, de ezt én például sosem teszem meg. Az első kóstolás előtt 24 órán át állni hagyjuk.
Hűtőben tároljuk, és tálalás előtt mindig nagyon alaposan összerázzuk.

(Forrás: http://kiflieslevendula.blogspot.hu/2011/12/gasztroajandek-ii-mezeskalacslikor.html)

vissza