Nutella házilag? Ki ne vágyna erre? :) Íme 2 recept, az első azoknak, akik inkább a mérleg pontosságára hagyatkoznak, a második pedig azoknak, akiknek egy "bögrés recept" a szimpatikusabb, kevesebb hozzávalóval. Mindkettő nagyon finom! :)
Egy igen népszerű finomság házi receptje. Íze jóval felül múlja a boltit. Nálunk nagy népszerűségnek örvend, csak ajánlani tudom! ;) Az elkészült Nutella a csokoládé és a vaj miatt megkeményedik a hűtőben. Így szobahőmérsékleten, maximum a hűvös kamrában ajánlott tárolni.
Elkészítés
1.
A mogyorót egy serpenyőben megpirítjuk - akkor jó ha pattog - de vigyázzunk, hogy ne égessük meg. Majd egy konyharuhával ledörzsöljük a héját.
2.
Közben gőz felett felolvasztjuk az ét-, és tejcsokoládét.
3.
A mogyorót aprítóba tesszük és 2-3 menetben krémessé őröljük, mikor még meleg. Majd egy késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a vajat, kakaóport, cukrot, sót és kb. 2 percig krémessé aprítjuk. Tipp: Minél nagyobb teljesítményű az aprítónk, annál krémesebb lesz a krémünk. Darabosan sem rossz, legalább látszik rajta, hogy házilag készült ;)
4.
Ha felolvadt a csokoládé, akkor hozzáöntjük a mogyorós masszához és további 3 percig krémesítjük.
5.
A krémet üvegekbe töltjük. Ebből a mennyiségből nekem egy 190 ml-es és egy 300 ml-es üveggel lett. Érdemes kamrában tárolni, így könnyebben kenhető lesz.
Honlapunk cookie-kat használ, hogy tároljuk a honlapunkon tett lépéseit, továbbá statisztikákat készíthessünk és fejleszthessük szolgáltatásainkat, és marketing tevékenységünket. Ha tovább használja honlapunkat azzal hozzájárul a cookie-k használatához.