Vaníliás borlekvár házilag

2016.12.13.

Egy igazi gasztro különlegesség, fogadjátok szeretettel ezt a receptet, hamarosan a saját receptemmel is jelentkezem! :)

Részletekért kattintsatok a tovább gombra! :)

Hozzávalók:
1/2 mokkáskanál őrölt fahéj

1/2 mokkáskanál őrölt ánizs
1/2 mokkáskanál őrölt gyömbér,
3 db szegfűszeg
1 citrom
1 üveg édesebb bor
½ kg befőző cukor,
2 zacskó dzsemfix (vagy valamilyen lekvárzselésítő)
1 vaníliarúd belseje

Elkészítés: 

A bort a citromok kicsavart levével és a cukorral, lassú tűzön elkezdjük főzni. Amikor elkezd melegedni, de még nem forr, hozzáadjuk a fűszereket és folyamatos kevergetés mellett a lekvárzselésítőt is. Forrástól számítva még 10 percig rotyogtatjuk, de vigyázzunk, mert könnyen kifut. Szedjük ki belőle a szegfűszeget, majd töltsük befőttesüvegekbe, celofánnal és a befőttesüveg tetejével zárjuk le, és 10 percre állítsuk fejre, hogy a keletkező vákuum tartósítsa a lekvárunkat. Ahogy kihűl, elkezd dermedni, de fontos, hogy ezután hideg helyen tároljuk, hogy szépen bezselésedjen. Kenhetjük pirítósra, hús mellé, süteménybe tehetjük, vagy csak mártogassunk bele sajtot.

(Forrás: http://sulvefove.nlcafe.hu/recept/Borlekvar-hazilag-ahogy-az-Izek-Blogja-kesziti) 

vissza

Kapcsolat

Bukai Zsófi
+36705369705
zsofi@egyedipelenkatorta.hu
Keressetek bizalommal! :) 

Megosztás