Mézeskalács - "Bögrés" recept

2016.12.13.

Mézeskalács - "Bögrés" recept

Véletlenül találtam rá, de csak ajánlani tudom.
A tészta olyan, mint a vaj, és ha ügyesek vagyunk,
valóban azonnal puha és finom.
A receptért kattints a tovább gombra! :)

Hozzávalók / 12 adag

  • 8 bögre finomliszt
  • 1.5 bögre porcukor
  • 3 teáskanál szódabikarbóna
  • 2.5 dl méz
  • 30 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 3 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 teáskanál őrölt szegfűszeg
     
Elkészítés
  1. Az átszitált lisztet, a porcukrot, a szódabikarbónát és a fűszereket jól összekeverjük. A mérce egy 2.5 dl- es bögre.
  2. A mézet és a vajat megmelegítjük, de csak éppen hogy. Majd hozzáöntjük a liszthez, és a tojásokat is beleütjük.
  3. Egy villával kissé összedolgozzuk, csak annyira, hogy egy kicsit elvegyüljenek az anyagok. Ezután kézzel egynemű tésztát gyúrunk. Mikor ez kész, becsomagoljuk folpackba, és 10-15 percre betesszük a hűtőbe, hogy a vaj visszahűljön.
  4. Három részre osztjuk a tésztát, egyenként kinyújtjuk, és formázzuk. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra (gázsütő 4-es fokozat). A kiszúrt formákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 10 PERC (NEM TÖBB!) alatt megsütjük. Tényleg nem szabad tovább sütni, mert akkor kemény lesz. Ez a kulcs!
  5. Díszíteni szabad, de nekem már ne fért bele. Ne tegyük zárt dobozba, hadd szívja be a levegő páráját, és akár egy hónapig is puha marad.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 1000 Ft

(Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/bogres-mezeskalacs)

vissza

Kapcsolat

Bukai Zsófi
+36705369705
zsofi@egyedipelenkatorta.hu
Keressetek bizalommal! :) 

Megosztás