Marcipános borlekvár házilag - SAJÁT RECEPT

2016.12.15.

Marcipános borlekvár házilag - SAJÁT RECEPT

Végre elkészült a saját marcipános borlekvárom. :) Igazi különlegesség lett, remélem örülni fognak neki, akik kapják. :) Már csak „csomagolni” kell, majd felteszem a kész képet, ha felöltöztettem az üveget. :) A Kézzel készített karácsony Facebook csoportban talált rám egy alap recept, ami alapján elkészítettem a sajátomat, fogadjátok szeretettel! :) Hálás köszönet a csoportnak a rengeteg szuper ötletért! <3

Marcipános borlekvár házilag


Hozzávalók:
0,7 l félédes fehérbor
kb. 150 g cukor (de bor és ízlés dolga)
1 cs Bourbon vaníliás cukor (elhagyható, de én nagyon szeretem :) )
1 cs vaníliás cukor
1 üveg Mandula aroma (ettől lesz zöld színe)
½ üveg vanília aroma (elhagyható)
2 citrom karika+ a maradék citrom leve
25 g pektin (ez zselésíti meg, helyette akár 1 cs. Dr. Oetker dzsemfix is használható)

Elkészítés:
Odateszem a bort kis lángon a tűzre melegedni, de nem forralom, csak párolom. Hozzáadom a citrom karikát és a citromlét, 150g cukrot és a vaníliás cukrokat. Amikor a cukor felolvad, akkor beleöntöm az aroma felét, várok pár percet, majd folyamatos kóstolgatás mellett tovább ízesítem ízlés szerint (cukorral és aromával).

Amikor nagyjából megfelelő az íze, akkor hozzáadom a 25 g pektint (1-2 ek cukorral előzetesen el kell keverni!) és főzöm még kb 5 percig. Ha netán összekapja a pektint, botmixerrel picit összetúrjuk és tökéletes lesz! :) (én így jártam).

Forrón üvegbe töltjük (összesen kb 7dl), azonnal lezárjuk, majd 5-10 percre fejre fordítjuk (hogy levegő vákuum keletkezzen és tovább elálljon).

Ezután hidegen kell tárolni, hogy szépen megzselésedjen, 24 óra elteltével kóstoljuk. :)
Ajánlott lekvárként, vagy húsok mellé (szerintem mi  valami aszaltszilvás husival tuti kipróbáljuk! )

vissza